Rysningar..

Ja jag får riktigt rysningar, så kallad "stå fräs" på armarna.
än hur många gånger man lyssnar på henne blir man alltid lika förvånad över vilken underbar röst kvinnan har. Och JA det är Whitney Houston jag pratar om..

Jag sitter och njuter av Will always Love you när Erik (romantikdödaren) kommer in och frågar vem det är som blivit påkörd av en traktor.. Suck, vad ska man göra med han?


I Morron kommer Breudsen.. :)


Maktgalen!?

Ja vad säger man!?

Alla har rätt till sina egna åsiker och rätt att tycka vad man vill samt att få vara sig själv. För vem vill ta på sig andras "kläder" och låtsas vara någon annan!? inte då jag i alla fall. Men jag tycker samtidigt att man bör tänka på hur man formulerar saker och ting, man kan inte gå och kasta ur sig saker hur som helst. 

Sedan så kan man ta bloggen som ett exempel så tycker jag att varje blogg man läser ska man ta med en nypa salt och försöka tänka ut vad det är personen vill ha sagt med det den skriver. För många gånger kan man misstolka det folk skriver och i stället för att då "hoppa på" författaren och säga ta bort det där. kan man i stället fråga hur tänkte du när du skrev det där?  För allt kan som sagt vara ett stort missförstånd. Jag tycker att det är viktigt att om man inte har samma åsiker eller värderingar som någon annan så måste man i fråga sätta hur den personen tänker i stället för att bara ta saker och ting för givet. Alla tänker som sagt inte likadant.

Sedan så tycker jag att det är fruktansvärt viktigt att förstå humor när man läser andras bloggar, för har man inte humor så tycker ja inte att man heller bör läsa vad andra har skrivit. Så sammanfattningsvis vill jag säga att man inte ska ta saker och ting på fullt allvar, det kan finnas humor bakom det. Vet ni inte vad humor är så kan ni juh alltid slå upp det.

Sedan så vill jag bara tilllägga att det är inte jag som har blivit "påhoppad" men det är tråkigt att såna humorslösa människor ska få en människa att känna sig så värdelös.. 

Så nu hade jag fått skriva av mig...
Tack å Adjö

Torsdagmorron...

och uppe med tuppen så klart..

har just fikat min frukost så nu blir det att klä på sig och fixa håret innan jag ska åka på jobbeet, jag ska nog skriva en lapp och begära dammsugning tills jag kommer hem, för nu har råttorna blivit lite väl stora och det ät lite läskigt när de börjar följa efter en och bita fast sig i sockarna.

nejnej, dags att sätta fart. :)

Kärlek...

Ja det här är vad jag kallar kärlek.. min dator har kommit och efter lite stök och bök så fungerar den som den ska.

I morron blir det att jobba ett 15 timmars pass, långt men det ger bra med pengar..

Duktiga tjejen..

Nu har jag hämtat ut bordet blev riktigt nice tycker jag. Tror inte att gubben var lika nöjd men han får så lov att klara sig!

image93

Sedan så innan middagen städade jag ur kyl och frys. Sedan kom frida över och då blev det bullbak, så nu väntar vi på att de ska jäsa en sista gång innan de ska in i ugnen.. Mums! :)

image92


Hett tips

Se Gossip Girl.

Ikväll kl 20.00 Kanal 5..

image91


Irriterad..

Usch så arg och irriterad jag är, jag skulle gå ut med soporna och när jag väl kommer utanför dörren är det en hund som har gjort sina behov just utanför dörren, och jag kan säga att det ite är första gången. Medans jag ändå var ute så tänkte jag att toyan säkert vill ha lite värme och mitt på parkeringen så är det ännu mera. Jag blir så arg, Om min hund skulle skita utan för dörren eller på en parkering så skulle jag plocka bort det, men det klarar tydligen inte våra grannar. Gahh....

Jag har 2 alternativ för det finns 2 hundar i våran trappuppgång, så jag tror jag ska hålla ögonen öppna för det är verkligen inte fräscht för 5öre. Och händer det igen så kan jag lova att jag så funderade jag på att ringa på stena men tror att det är bättre att jag går dit och ger dem en chans ärlig chans först.. 

Nu måste jag nog lägga mig på soffan och läsa en stund. :)  

crtl + A -->delete

Ja jag gjorde det jag länge vart sugen på att göra, jag tryckte på de magiska knapparna nu är ALL musik borta från datorn, nu ska jag bara invänta den nya sedan blire att börja om på nytt..
Nu när jag rensade bort musiken så insåg jag att de tog typ halva platsen på datorn. Mysko.. trodde inte att vi hde så mycket, kanske är därör den inte mått så bra. Hehe...

Hemma och är sjuk i dag, eller sjuk och sjuk vet inte vad jag ska kalla det!? Mjölk i kroppen eller en släng a magsjuka!? Bra fråga, mår då mycket bättre nu.. Måste ju se till att inte vara sjuk i helgen för både Emelie och Jenny kommer ju hit! :) Lovely.. Nog för att jag har ett stort shoppingFÖRBUD, men social kan man ju alltid vara!

Suck, pust och stön..

Undra var jag har lagt min ork!? inte finns den då inom mig. Suck...
Inte har jag ens hämtat ut våra nya bord. Pust..
Inte har jag då läst det jag borde. Stön...

Jag funderar och jag funderar och hur jag än tänker så vill jag på träningen, men det bästa kanske vore at lämna datorn till min kära sambo och sedan krypa ner i soffan och läsa på lite, så jag har någon aning om vad föreläsningen handlar om.
Ska nog höra med Frida om hon är sugen på gymmet..

Jag förstod det..

Att min vän nån dag skulle falla in i bloggträsket.. Och idag mina vänner har hon gjort det. ni hittat henne här. 

Många tankar och funderingar..

Ja vad ska man säga, Helgen har vart underbar! Lite shopping och hockey är aldrig fel. Jag hann även med att träffa kusinen en tväris, inte allt för ofta man träffas juh.

Hmm, jag har så många tankar i mitt huvud så jag vet inte riktigt vart jag ska börja, men jag tror att jag ska börja med den där jävla (ursäkta språket) boken som ligger på soffan och gnager på mitt samvete, huvva...

Kring 12 så blir det promenad med Frida, sedan blir det att läsa mera tills gubben kommer hem för då ska vi hämta vårat nya vardagsrumsbord. Ja, jag vet vi har nyss köpt ett nytt, men jag vantrivs med det. Alldeles förstort och hemskt. så nu ska vi göra ett nytt försök.. Hoppas på att detta blir bättre.

Jag ogillar verkligen att vänta, jag kan inte göra annat än att tänka på vart min dator är, när flygplanen flyger över oss så tänker jag undra om det var postflyget som kommer med min dator, men den verkar inte komma idag iaf. Suck.. Men kanske i morron..

"Hoppet är det sista som lämnar en..."

Obeskrivlig lycka!

måste bara säga att jag Älskar modo.. Det är helt underbart att få se dem på isen. Skönt att se wernblom vara på rätt lag igen. Skriver mera när jag kommer hem i morron.. :-) nu har jag inte tid att skriva mera, måste njuta så mycket jag kan av känslan att bo på hotell.

Anledning..

Ja här var man då inte så aktiv, men jag har en anledning. Min dator håller på att pajja. Suck men för hoppningsvis så kommer min nya på onsdag! :)

Nu så ska jag bara slita upp han som sover sedan ska vi packa det sista och bege oss mot övik, där blir det shopping och sedan Hockey.. MODOHOCKEY är nog det enda jag kommer att kunna säga, för som sagt så håller vi på olika lag som nu i kväll möts..

Måste nog göra mig i ordning nu, har ju sagt att vi skulle åka kl 10. :)

Vad jag skämms.

Jag avskyr att be folk om hjälp. Jag har alltid haft viljan att kunna klara mig själv, men när det kommer saker i mellan, tex ekonomi eller andra saker så är det inte alltid så lätt att klara sig själv.

Som sagt så avskyr jag verkligen att behöva krypa till korset att be om hjälp. idag har jag nu gjort det och det smärtar i mitt hjärta och min stolthet. Men ibland måste man krypa till korset. det händer nog alla mer eller mindre någon gång under livet.

Det är väldigt tur att man har så många nära och kära som alltid finns där och som alltid ställer upp. Ibland känner jag mig så bortskämd. och det kan jag vara i många lägen. men det är mycket jag har fått skaffa själv oxå. Idag så tackar jag mina föräldrar för att jag många gånger har fått klara mig själv. Jag har många gånger under min uppväxt sett dem som hårda, men nu förstår jag att de bara ville mitt bästa, Och jag vet att de skulle alltid ställa upp för mig om jag hade det tungt. Som sagt idag tackar jag Mamma och Pappa otroligt mycket, utan dem skulle jag nog inte klara det här.

Tillbaks till Gossip Girl.

Då satt man här..

och var verkligen fast i Gossip Girl. Jag vaknade i natt kring 4 och första tanken som snurrade i huvudet var undra om jag ska gå upp och se ett avsnitt. fast i självaverket var jag så trött att jag inte ens hade orkat tänka ut vad jag hette..

Det är helt sjukt, redan efter första avsnittet så kände jag shit, måste bara se nästa och jag blir bara mer och mer ivrig. jag hann med hela 9 avsnitt i går och de är ca 40 minuter långa. så det talar väl för sig själv. klarar jag av att sitta still så länge utan att hoppa runt och få damp så är det jäkligt bra! :)


YEEESS!!!!


nu funkar det att se film igen. :)
så i kväll blir det Gossip girl! :)


Gynning..

Ja det programmet hamnade i mitt hjärta. Helt underbart bra! Har hört många som tycker att det inte alls var nå bra. men låt mig höra ni som har sett det vad tycker ni!?

Nu så gick då Bridget jones på 3.an så jag har hunnit se en snutt på den och hon är bara för härlig och pinsam.. Ojoj, tur att man har lite bättre kontroll på livet än henne.. Haha...

Dags att göra ett ryck med de sista sidorna i boken innan jag ska hoppa i säng. :)

det är just det...

Att förstå.. att läsa har jag inga som helst problem med, jag tycker det är mysigt att krypa ner i soffan och läsa en bok. Men just det här med såna här böcker fattar jag inte, hur stora hjärnor tror dom att man har!? För jag kan läsa en sida om och om igen men det fastnar inte..

Men då kan jag efter att jag har läst boken ringa till en kompis och höra deras åsikter då kommer allt smygande. så inerst inne så kan jag. Men jag måste bara få en spark i baken. Det är därför jag gillar dessa seminarium vi har. inte så vidare skoj att gruva dagen innan men när man väl sitter där så lossnar allt och vips så är det som att man minns allt ur boken..

Något bra tips hur man ska göra för att saker och ting ska fastna i min lilla hjärna!?

Äntligen..

var det fixat. Fridas hjälte till karl fixade det åt mig! :)


Ikväll ska jag nog se lite Film och sen blir det att läsa lite oxå, ska ju ha läst 100 sidor i kväll innan jag får sova, har hunnit hela 25 redan! :)
Just nu håller jag på med boken Vad är förskolepedagogik? Inte så rolig kan jag säga, alldeles för mycket text och historia för min smak..


Förskolan och förskoleklassens kultur och uppdrag.

Så heter våran nya kurs och ja vad säger man,!? mer förvirrade lärare har jag aldrig vart med om. Helt sjukt.. Men efter att typ ett 50 tal elever satt sig emot lärarna och sa hur vi ville göra så fick vi om vi ville, så nu läser jag med de förskollärare jag läst med tidigare dvs 4st, sedan så har vi fått påökning av 2 personer till, så det blir nog kanoners.
I går så var jag hos min broder och lekte med barnen, men när det slutade med att jag satt vid datron och spelade pettson och findus så tyckte dom nog inte att jag var så rolig längre.. Sedan så är jag ju inte dum så jag tiggde mig mat där och fortsatte buset där.
Idag skulle då Broder komma hit och fixa min dator, så nu kanske den börjar fungera som vanligt igen. Men jag vill ändå ha en bärbar...

Sjukt...

Vad dålig jag är på att updatera när jag är hemma. Men det är det att jag sällan och aldrig sitter vid datorn då. bara när Mamma har tråkat ut mig totalt med sina snarkninga på soffan...

Helgen har vart bra iallfall.
Fredag: Tjejmiddag som sedan innebar att vi hamnade på 3.an, riktigt mycket folk där för ovanligheternas skull. Synd att det skulle sluta som det sluta. But that´s life.  
Lördag:  Middag hos Pappa och fira hans fru som fyllt år, sedan så mys i soffan med Emelie och Erik. Sedan så for vi ut och skulle ragga, och vi fick napp men det var 2 fula fiskar. Haha.. Men mycket skratt och prat i bilen.
Söndag:
Skotertur med Emelie och Martin. Skönt. :)


Jag har glömt mina nycklar hemma i storuman, hur klantig får man vara!?

Två nya...

...Favoriter, Ja jag har fått två nya låtar som jag diggar till dagligen..
Leona Lewis - Bleeding Love


Colbie Caillat - Bubbley

Ja må de leva..

Ja vi får inte glömma bort att vi har två födelsedagsbarn i dag!
Emelie och Mortzell.. :)

Så nu hoppas jag verkligen att man får sig en tårtbit i helgen när man ska hem, Tjejer jag vet att ni läser det här så ni kan inte komma med någon undanflykt nu..
Undra vad man får för gott!?
Kanske en sån här?

image90


Eller Mortzell kanske slåt på stort och fixar en sån här...  Då skulle jag verkligen äta med hjärtat! :)

image89

Great!

Så var allting klart på denna kurs, jag har redovisat skrivit hemtenta, ska bara finslipa lite sedan så en träff med klass och lärare på fredag. Kanoners.. så nu är det bara att ta nya friska tag på tisdag.

Hur som helst så mår jag bättre, provsvaren visar tydligen inget mer än de kunde säga till mig på plats, så nu får jag leva så här ett tag, jobbigt men va tusan andra klarar sig utan, det är bara att tänka sig för och inte låta allt gå av bara farten.
Så nu kan jag leva på något annat än hoppet när allt är bekräftat.. Skönt....

Ojoj, nu är det någon som ligger bakom min rygg och snarkar, det är hemskt vad man vänder dygnet när man har magsjuka, han sover när jag är vaken och när jag sover är han vaken.. ska bli intresant att se han stiga upp kl kvar över 5 i morron. :D

Var bara tvungen att göra detta...

Klicka här.... skriv och kommentera, vi vill ha kvar hockeyfrun....


Nu börjar det ordna till sig..

Ja nu har han nog börjat piggna till lillgubben min, han har börjat äta lite smått men det är det lilla. Så i morron lär han väl vräka i sig maten. Jag har två saker som jag måste erkänna för er läsare.

1. Jag sa tidigare att jag inte var så rädd för att få det. vad då får man det så får man det. Men nu har det nog blivit lite annars jag vågar inte röra något Erik har rört i, och han får sova i vardagsrummet.

2. Jag har alltid klagat på mamma att hon städar för mycket och verka ha bacill skräck, men nu är jag där själv. Jag har städat toan minst 10 gånger sen i går morse. tragiskt, men som mamma säger, "äpplet faller inte långt i från trädet.."

dags att hoppa i säng....


Bara en fråga kvar nu..

Sedan så är jag förhoppningsvis nöjd. Det var tur att jag började med tentan i tid för i går fick jg för mig att börja om från noll, men jag raderade inte det jag skrivit utan jag skrev bara allt nytt. jag har inte skrivit om riktigt allt men nästan. Nu har jag skickat de två första frågorna på rättning hos mamma.

Idag så har jag hunnit träna så nu kan jag ta det lugnt i kväll, jag ska lägga mig på soffan nu och vila och försöka hitta en egen fråga, för det är en sån jag har kvar att göra. lite mysko tycker jag men åkej bara att göra en.

Jag ska försöka städa toan för 1000 gången. jag är liivrädd just nu, dels för att jag har redovisning i morron sedan så har jag seminarium på tentan på fredag så jag måste verkligen vara frisk. Har inte "råd" att vara sjuk här inte.

Tror jag ska scrappa ett litet kort i kväll, det är ju några som fyller år snart har jag insett, hade då inte ens ett kort åt dagens födelsedags barn, måste komma i håg att gratta henne i helgen, jag nämnde för pappa att de skulle fixa tårta till i helgen så vi får väl se hur det blir med det! :)

Bra start..

på dagen. Vaknade när klockan ringde kring 8 då skulle jag ut på prommis hade jag tänkt. Men jag vände i sängen för det verkligen ösregnade. Suck.. steg upp kl 9 lite bitter över att det inte blev nån prommis. la mig på soffan och muttrade. Efter en stund kom jag på att jag borde kolla mailen. och hela dagen vände. jag hade fått igen tentan som jag egentligen skulle ha haft för 1½ vecka sedan. Men den hade gått riktigt ruggit bra.

Så då fick jag krafter att ta tag i tentan som ska vara inne på torsdag. har börjat på den tidigare men lagt den åt sidan, men nu har det kommit fram igen. Ska försöka göra klart den i dag/kväll..
Nu ska jag ialla fall fara på gymmet, måste träna bort värken sedan i går. :) Träningsvärk är bara skön, då vet man att man lever.. :)

Nyfrissa, Osminkad och jäklig. :)

image86

image87

USCH...... Jag hatar det...

Jag vaknade i morse kring halv 8 av att telefonen ringde, det var Erik som skulle berätta att nu kommer jag hem. aha tänkte jag nyvaken som jag var. Jag tänkte inte längre än att jag skulle få mysa med han nu när han var hemma. Men jag har ångrat mig, för han har MAGSJUKA.. Usch..  Så jag har tagit ett beslut nu, Jag ska ta in på hotell tills de har sanerat lägenheten.

Bara tanken på att få det gör mig dålig... USCH.. Jag har då inte tid med nå magsjuka. för jag har faktiskt kvar en redovisning.. Bara att hoppas på det bästa och inte pussa på han, men jag tror att jag redan har de äkliga bacillerna.

Idag ska jag klippa mig och färga håret.. Kan lova att det behövs..
Jag har inte klippt mig sen 5 månader tillbaks.. eller jag har klippt luggen men det räknas inte.
Får väl lägga in en bild sen då. :)

Några tips på hur jag ska klara mig från detta h-vete!?

Helgen....

ja vad säger man,!? jag har haft skoj trots mina smärtor. Jag tror att det är viktigt att gå ut ha roligt och gör något i stället för att bara sitta hemma och gräva ner sig i smärtor och tankar.

Jag ska lägga in några bilder sedan samt en recention på spelet vi spelade i fredags! :)

Fredagkväll...

Så skönt med helg kan jag bara säga, är kvar i umeå i helgen. Vi har just ätit gott, så nu ska jag slänga mig i duschen medans Erik diskar. Sedan ska vi bege oss i väg till Emanuel där vi ska se på Let´s Dance.

Jag tror bestämt att jag ska ta med mig mitt nya spel, Upp till bevis. :) Ska se vad Emanuel går för. Haha..


Orkeslös..

Orken tog slut i samma veva som jag kom innan för dörren, Trött som en gris idag. redovisningen gick hyffsat bra, nu sitter jag bara och väntar på att vi ska få tillbaks tentan. skulle få den innan helgen hade dem sagt.. SÅ förhoppningsvis kommer den snart! :)

Fredag morron..

Ska nu redovisa om denna blogg, sitter på skolan just nu.

Idag är det ett riktigt skitväder, snöblandat regn så jag är redan blöt om fötterna, trots att jag hade bilen.. suck...

Nu ska vi hoppas på det bästa och önska mig lycka till...

Uschabuscha..

Nu har jag fyrkantiga ögon, buksmärtor och käkat ipren hela dagen.
Så som ni kanske förstår mår jag inte alls bra, men det var bara att bita ihop.

Redovisning i morron så jag har gjort klart det sista samt att jag kollat lite på hemtentan. jag känner mig så osäker på hur jag skriver, jag skulle gärna vilja att nån svensklärare kunde sätta en minut eller två för att läsa och ge mig tips på vad jag bör tänka på. Men jag har suttit och tänkt i kväll, och jag tror jag har en lösnin på det hela. :)

Nu ska jag duscha och hoppa i säng, känns jätte tidigt men innan jag har snurrat och grejjat så är nog klockan nog mycket ändå.

Överraskning.

Ja det kan jag lova er att jag fick, Jag väckte Erik i morse och han gjorde sig i orning och allt som vanligt s när jag ropade och sa att nu är kl 14, nu måste du skynda dig, då kommer han in i vardagsrummet med ett leende på läpparna och säger att jag ska ju vara hemma idag.

Jag mår inte ett dugg bra idag, har mesta dels bara legat på soffan och mått illa, haft ont i magen så det känndes bra att ha han hemma, nu kan han pyssla om mig. :)

Ska gå ut i garaget nu och höra vad vi ska tänkas äta till middag..

image85

Torsdag.

Och jag är ledig, inga måsten. jag kan bara ta dagen som den kommer.

Men jag har några saker jag tänkte hinna med att göra.
Handla
Skriva lite på hemtantan
plocka bort de sista grejjerna av julen.
Men det känns som att inget är panik så jag kan göra det i den takt jag vill..

Hmm, i natt har jag drömt en sådan hel sjuk dröm, fattar det inte...
Huvvabuvva.. duschen nästa.

Grammisgalan.

Jag tycker att det är skojigt att se på grammisgalan, det är lite väl långdraget. Men mycke rolig underhållning. Sedan så är det roligt att bara se alla kläder osv. och i kväll tycker jag helt klart att Gry Forsell var grymt snygg. Jag diggar henne stenhårt..


Dagens Inköp.

image82

Kappa 199kr på Lindex
image84

Skor 149,5kr på Din sko.

Så där ja..

Då hade man kommit hem, sprungit ner till tvättstugan kastat i en maskin med kläder, ätit lite mat.
Har hunnit mycket på bara en timme.

Idag så har jag vart på skolan och redovisat vårt grupparbete för handledaren, gick då bara finfint, så nu kan man vara ledig med gott samvete i morron och bara njuta och invänta fredagen med de "riktiga" redovisningarna. Efter skolan så begav jag mig på strömpilen, hittade dom där skorna jag letat. och vad säger man halva prise. Sedan så gick jag där och strosade runt lite lätt, hamnade inne på lindex, och där var den Jackan jag har letat efter. jag provade och blev jätte kär, sedan så när jag skulle rådgöra med plånboken så visade det sig vara 80% Wiie, så en kappa för 199 kr. och det fanns en enda kvar och det var min storlek. vilken tur, ska diska och sedan fotografera skorna och kappan så ni får se.


Vilken dag...


...Ska jag få vakna upp och känna mig utvilad!?
Fortfarande snorig och förkyld, men det verkar vara på väg åt rätt håll....

Eucalyptus.

Efter en kväll med mycket intensivt skrivande på min hemtantamen,
så har jag nu vämt mjölk och haft ner eucalyptus tabletter,
det är så gott. Men det bästa utav allt är att det gör gott för min hals.
Jag sitter och tittar runt på lite bloggar och bara myser.

Jag är känd för att vara en gör det sen person,
jag skuter up allt som kommer i min närhet.
Men i dag....
Blev jag så oerhört stolt över mig själv att jag tog tag i hemtentan i dag,
den ska inte vara inlämnad förens nästa torsdag.
kan ju inte riktigt säga att allt gick min väg men
om man jämför med Rebecca den stackaren, så gjorde det nog de.
aldrig skoj att behöva ha ont i magen över skolarbete.



ScrappErik..

Erik har alltid tyckt att jag vart fjantig och så som har hållit på att scrappa, han suckar varje gång jag sagt det ordet. Men i lördags så satt jag och Lisa och Scrappade lite. och vem stiger upp från sängen, sätter sig vid köksbordet och säger 
- Jag vill oxå göra ett kort.
Jag blir så klart chockad, men jag ge han allt han behöver.
Jag har fotat resultatet men det kan jag inte lägga ut, för då blir det inge roligt för mamma som sitter och väntar på att detta berömda kort ska dumpa ner i brevlådan..

image81

This one..

Plats:  Hemma i lägenheten.
Gjort: träffat gruppen och gjort lite skolarb.
Att Göra: Bädda ner mig i soffan och sova bort febern.
Sinnestillstånd: Snorig, trött, febrig, hostig m.m.
Musik: dött...
Klädsel: Mjukisbyxor, en tjockgammal tröja som är varm.  

Magsjukemat.. NejNej.

Det är finurligt det här, Jag tror att det är nå fuffens pågång.. Hihi
Söta människor man har runt om kring sig som ringer och säger A men inte B..

Idag så for jag och träffade gruppen en sväng, men jag har feber och är riktigt snorig och alldeles öm i kroppen, så jag ligger nerbäddad på soffan och pillar mig i naveln, jag borde egentligen åka och handla men det orkar jag inte nu, jag får ta det lite senare, är ju ändå inte dags för middag än inte.

Jag ska äta torsk, och Nej mamma det är inte magsjukemat, för jag har ju inte magsjuka. Vi eller rättare sagt mamma brukar göra en torsklåda som jag någon gång fick när jag hade magsjuka så än i dag så kallar jag den magsjukemat.. Mamma tycker nog inte om när jag säger så om hennes mat, men det får hon så lov att ta.. :)

Dags att bädda ner mig och min feber,
Kanske ska ringa till pappa och be han tycka synd om mig..

Trött...

...Sjuk, snorig, febrig, död.. Det är en väldigt bra beskrivning av hur jag känner mig. Suck... Men det är bara att bita ihop, pallra sig på skolan, måste verkligen vara klar tills i morron med denna power point.

Kanske är dags att klä på sig och sminka mig, endast 20 min till avgång.. :P
Snor, snörvel, host, prosit..

Nu har det...

.... Börjat likna något.

Bmw´n står ute i snöblåsten....
Toyan står i garaget med motorvärmare och allt.


Lite lovely att ha en varm bil i morron.. 
Jag kan gissa att det är första och sista gången det blir så här..

But  Me Love it...

I natt...

...är det 3 år sedan morfar drog sina sista andetag, och det var en jobbig men en lättnande suck för oss alla. Nu var det slut på lidandet. Det var många år av tråkiga sjukdommar och soffliggande.
Något som aldrig lämnade dig var din humor och din kärlek till oss alla. Det var tunga dagar på lassarettet för oss alla men det allra tyngsta var nog att komma in dit på natten, du var så fin där du låg, jag kände lättnaden i kroppen att nu slipper du lida mera, men samtidigt så var det jobbigt att vet att du inte kommer tillbaks till mig.

När jag senare lade mig i sängen för att försöka sova så gick det inte, inte förens jag fick ha kalle vid min sida. Det är så tomt att komma hem till vännäs idag, det är bara Mormor och Kalle hemma, än i dag så tittar jag på soffan och funderar vart du är.

Idag när jag tänker på dig så vet jag att du sitter där uppe på molnen och tittar på mig.
Mina tankar finns hos dig Morfar. En vacker dag så får vi träffas igen.

What to do!?

Ska jag satsa på att städa bort julen eller ska jag satsa på att plugga!?
Thats the question!?

Jag tänker så det knakar.. Men tyvärr så tror jag att det får bli skolarbete.. Suck..


Lite bilder! :)

image75          image76      
   image77

image78

image79

Några bilder jag har scrappat.
1. En av de första bilderna jag gjorde.
2. Bilderna sedan studenten. (Är inte riktigt nöjd med den så jag tror att jag ska förändra den lite.)
3. En bild på jag och Erik som jag gjorde i sommras.
4. En bild på Willemo, även denna gjord i sommar under den trista regn perioden.
5. En bild på Vilja, denna bild är tagen sommaren -06, men jag gjorde inte denna förens i våras nån gång!


SnorEmma...

Kan lova att jag har nyst minst 50 gånger i dag, samt att jag snorar som aldrig förr, min bästa vän heter nässpray för tillfället. Har varit på skolan i dag, men sitter hemma just nu, ska skriva en personlig reflektions"rapport" över vårat grupparbete. sedan så skulle vi ha en konferans via Skype kl 15.00

Så jag tänkte att jag skulle slänga ihop den där "rapporten" nu så att jag kanske kan börja på spåna lite på tentan i kväll, skulle vara skönt att få den bort gjord, den ska inte in förens nästa torsdag, men man skulle väl vilja njuta några dagars ledigt... :)

Ja må han Leva....

Grattis på födelsedagen Leif.!
Många Grattis Kramar från Emma och Erik

image74
Hehe, näää han petar inte näsan.. Hittade bara inget annat kort..

Shit..

Min dator blir bara segare och segare för varje dag.
Det kommer upp myskorutor och allt. :(
Tror att jag måste börja tänka på en ny dator,
men det får nog bli mot sommaren..
För då vankas det födelsedag och då kan man juh få en sponsring.

Just för tillfället är den så seg att jag inte kunde starta Msn och skyp samtidigt, i vanliga fall skulle det gå på 2 sekunder. knappt så den kunde starta ett av dem.

Jätte förkyld blev jag på typ 1 sekund oxå, suck...
Snorig som fasen och grinigare än grinigast.
Tur att jag får massage nu när jag sitter här,
det ryckte upp humöret lite iaf.

Kärlek


He loves me, and thats all I need to know.
He´s a part of my life, just a part I wont let go.

image73
E r i k..

Äntligen...

... har jag lyckats putta bort han som har suttit här hela dagen. jag vann äntligen kampen om datorn. Så mamma när jag fyller år vill jag ha en bärbar dator som är min bara MIN.. jag vill ha en lika snygg och fin som du.

Jag sitter just nu och försöker jobba lite på våran uppgift och har just läst ett stycke ur KK stiftelsens häfte som heter Läroverktyg, mycket handlar om it och dess användning.

Där skriver dom så här.
"Nya läromedel och verktyg förutsätter ny utrustning,
förändrande arbetssätt, annan planering av läraren,
kanske en annan möblering, och ett annat sätt att disponera tiden."

(Sid 46)

- jag tycker att det var ett bra argument emot hur kommunikation via nätet kan stödja lärandet. 
  Just det att skaffa ny utrustning hela tiden som ska "följa med" utvecklingen, det blir oerhört dyrt för det första  samtidigt som vi ska försöka tänka på ett hållbart samhälle, hur får vi det att gå ihop!?

- Samtidigt så kan det inte vara så lätt för läraren att undervisa i tillexempel datakunskap, programering, cad och konstruktion osv. För om programvaror updateras hela tiden så kan det inte vara så lätt för läraren som samtidigt ska finnas på plats på skolan som han ska gå "nya" kurser för att lära sig de nya programen, det blir som en liten krock.

I boken läroverktyg skriver de även att man måste se till att tekniskt support funkar som den ska. Och jg har själv varit med många gånger då tekniken inte fungerat och man inte kan göra sitt arbete på utsatt tid, då drabbar det eleverna som förmodligen får försöka göra detta arbete i läxa, eller att de hoppar över det eller annat dyl. Det är eleverna som går miste om en del i sin utbildning då, och så ska det inte vara.

Men nu ska vi inte bara se allt så negativt, utan vi måste försöka plocka fram de bra sidorna.
Barn & ungdomar, elever & lärare, vuxna & föräldrar ja nästan alla  i dagens samhälle andvänder oss ofta av någon sorts kommunikation via nätet. vi Mailar, chattar, läser bloggar, bloggar själva, läser tidningen på nätet m.m. hur bra fungerar inte det, vi kommer på att tusan det där brevet skulle dom ha in i dag, för några år sedan var det bara att skicka det med vanlig post som dröjde minst 1 arbetsdag att få ut. Idag så slänger vi iväg ett mail och vips så har dom det på 1 minut.

Idag så är det prat på många skolor runt om i landet att man ska spärra olika kommunikationer på nätet för att eleverna sitter där mer än vad de ägnar tid till skolarbete. Men jag personligen tror att elever i dagens samhälle som andvänder sig av Msn, skype, apberget, lunarstorm, chatter av olika slag, eller kanske "vanlig" mail pratar mer skolarbete än vad de/vi vuxna tror. Jag vet själv hur mycket jag andvänder mig av Msn med mina klasskompisar, där pratar vi om allt mellan himmel och jord. så varför kan man inte göra det på lägre stadier!?

Nu tror jag att det får räcka med mina synpunkter för ikväll. jag måste kunna ha helg oxå, men kommer jag på någon snilleblixt så ska jag uppdatera. nu hoppas jag på att någon först och främst har orkat läsa det här. Samt att ni lämnar en kommentar om vad ni anser, är komunikation vid nätet något att använda sig av i lärarsyfte eller?


Skolarbete...

...På en fredag kväll, kan det bli värre? Nae. men nu när jag ändå sitter här och håller på med lite nyttigheter så kommer jag på att jag håller på med en kurs som heter Kommunikation i didaktisk praktik. låter kanske inte så roligt men faktiskt så har denna kurs vart över förväntningarna.

Min grupp håller på med en uppgift som har rubriken IT som kommunikation och stöd för lärandet.
Just nu så håller jag på att försöka komma på / samla in argument för och emot hur kommunikation via nätet kan stödja lärandet.
Så jag blir jätte glad om ni har lust att skriva en rad om vad ni tycker och tänker. Om hur ni som elev/förälder/lärare skulle kunna andvända er av blogg/msn eller annat dyl. kommunikationssätt på nätet. Och hur tror ni att det skulle fungera?

Nu ska jag tillbaks till böckerna...


It´s Friday to day..

Nu har jag köpt både täckbyxor och täckjacka, är inte hundra på om jag ska behålla täckbyxorna men det tror jag. ska då iaf testa dem ordentligt i helgen så får jag se hur de blir. Jackan blev jag så kär i så den tänker jag då aldrig lämna igen.

Fick mig en trevlig kavajer idag på lunchen.
3-år och tyckte om att leka.
Så nu tror jag att Erik får passsa sig.


Pappa och Erik har länge pratat om att dom vill se hokey i skellefteå, så jag tittade upp om de skulle spela mot modo någonting hemma, men dock inte någon gång som passar oss. så mot min vilja har jag nu lovat att vi ska åka dit den 1 mars och se Skellefteå - Luleå. och i den matchen kan jag säga att jag tänker hålla på luleå för jag kan inte sjunka så lågt som Pappsen och Erik.

Men jag ska ju få se en Modo match nu den 26januari. och det är mot Skellefteå så jag håller alla tummar jag äger och har att Modo ska krossa dom så att jag få tyst på Erik nångång..

Mekonomen Nästa...


Och nu var...

...kvällen över, disken som jag skulle fixa borta den förblev kvar på diskbänken. så jag har som ni kanske förstått haft fullt upp med annat, har plockat donat och fixat hela kvällen. Förstår inte när jag ska hinna allt, men i morron bitti när jag vaknar ska jag ta mig i kragen först en tur på gymmet sen hem fika frukost och diska undan sedan väntar det värsta av allt SKOLARBETE! suck.  Känns hemskt att väcka det lejon som sover, men det är tyvärr ett måste om jag nu ska kunna spendera min helg enligt planerna.

När gubben gick och lade sig kring 21.30 så gick jag dit för att ta en vilopaus och prata lite så nu har vi planerat helgen och jag tror att detta kommer att bli bästa helgen ever.. (om det nu blir som vi tänkt.. måste kolla upp lite saker först..)

I morron så blir det mission att skaffa kupevärmare till lilla pärlan, för i morse frös lillrumpan när vi hoppade in i den.

En egen...

Idag så hade jag avsatt halva dagen för att shoppa och vad händer!? jag är inte alls sugen på att shoppa så jag vandrar omkring där på stan och bara tittar, men ett fynd lyckades jag/vi göra, en digitalkamera så länge vi har pratat om att köpa en, så nu äger vi en.. eller jag kanske ska säga jag, för än har han inte betalt sin del..

Tittad epå täckbyxor idag, hittade inte ett par som jag kunde tänkas ha. hemskt men sant, det är bara därför jag har pengar nu, om jag inte haft det så skulle jag garanterat hitta många..  Men sånt är livet..

Nu ska jag ta och pillra på min kamera och försöka tänka på hur jag ska lägga upp kvällen smartast..
till att börja med måste jag åka och köpa lök så jag kan ha ner det i min taccopaj.

Back in town..

- Yes I am. :)


SÅ skönt att vara HEMMA! kunns krypa undan när man är less, nog för att jag kunnat göra det till viss del hemma också, men det är en så skönt att få vara bara vi två. :)

Tojjan höll hela vägen hit, och jag hade aldrig tvivlat på att den skulle pajja heller.
Nu ska jag fortsätta att packa upp.. blev som störd mitt upp i allt ihopa av Mörtzell med bihang, som tydligen hade vart på en shopping runda! :)

RSS 2.0