Bildbomb!!

Nu äntligen fungerar det att föra över bilder från telefonen till Datorn.. :)
Har köpt nya bordstabletter och ljuslyktor till vardagsrummet..
Lilla A sitter i soffan med Pappa och Erik. :)
Min nya lilla pedistal eller vad man ska kalla det.. Blev inte riktigt så bra som jag tänkt mig men det duger. Nu ska det bara dit en blomma. :)

bara en massa måsten..

Nu börjar helgen lida mot sitt slut, men jag har en massa saker som skall göras. Först väntar en shoppingtur med S, A och mini A. :) Sedan så måste jag nog ta tag i den där handlingen som jag skjutit på allt för länge, nu börjar det vara slut i skåpen.
Måste även försöka få någon ordning på allt här hemma, plocka ihop, renbädda och sånt där tråkigt.
I kväll så kommer J o F på middag, hade tänkt ge mig på att göra en älgstek. jag hoppas verkligen att det lyckas för jag har nu drömt om älgstek i ett x antal veckor. :)

skruttfia är i bakartagen. :)


Helg...

Helgen är nu här och den första veckan på praktiken är avklarad utan förkyldning, detta firades självklart med ett eller två glas vin. Blev dock en tidig kväll. Vilken fredagkväll har jag annars lagt mig 23.30. Men jag kan lova att det var skönt.
I dag ska jag försöka hinna med lite ärenden på stan innan det är dags att bege sig ut till sävar och vännerna. Måste försöka vika tvätten och diska innan jag ska åka på stan. Regnet öser ner och det är så trist när man inte kan cykla i den härliga höst luften.

Halvlek!?

Ja nu är halva arbetsveckan gjord, har redan kommit in i rutinerna för praktiken. Då menar jag inte deras rutiner, eller jo är nästan inne i dem också men jag tänkte mer på mina rutiner kring läggning och väckning. Jag somnar kring 22.30 och vaknar kring 6.30. Perfekt verkar min kropp tycka. :) I morgon och fredag har förskolan stängt pga. planeringsdagar, jag ska självklart vara med på planeringsdagarna. Men min LLU (handledare) sa i dag att vi fick se om jag behövde vara med hela dagen. Men i morgon blir det Lunch på stan tillsammans med de andra pedagogerna. :)
Kvällen resulterade i ett body pump pass, ökade lite vikter så hej träningsvärk! Sedan mysa ner i soffan för att se superstars, går ju faktiskt riktigt bra för storumans kommun.  Nu har jag diskat undan och funderar på att göra en tidig kväll tillsammans med spikmattan. :)

Tidsbrist..

Ge mig ett dygn med si så där 4-5 timmar mer. Har så mycket jag vill göra men inte hinner, ändå har jag vart sjukt effektiv både i går och idag.
Andra dagen på VFU´n gick super liksom den förra, det är så sjukt att man kan binda sig vid barnen på bara två dagar. Men dem är ju för härliga. En strykning på kinden, eller en släng puss när man går hem, det värmer i hjärtat vill jag lova.
I kväll har jag dolat på och gjort balkongen höst fin, bilder kommer senare. Har även hunnit med sportlagret där jag inhandlade ett par grymt fina överdragsbyxor. Nu var det bara ett par stövlar som fröken Persson behövde. Men det får bli helgens mission. :)

Barn är så härliga!

Första dagen på VFU´n avklarad med bravur. Tror att detta kommer att bli en grymt bra VFU period, trevlig personal och gulliga barn så det kan ju inte bli bättre. :)
Barn- Vad heter du?
Jag- Jag heter Emma, vad heter du?
Barn- Jag heter...., vart bor du?
Jag- Jag bor här på teg, men vart bor du?
Barn- Jag bor i Umeå, man kör upp för en backe och sedan en sväng och en sväng till sedan är man framme. :)
Dom är så söta dom små liven. :)
Nu middag, fläskfilée gryta i rödvinssås och grönsaker.. MUMMA!!

onsdagens middag! Kyckling spett med wokgrönsaker, linser och vitlöks sås!


dagens höjdpunkt var när denna låg bland posten.


SALT!

I går såg jag och Karln filmen Salt, vi tyckte att den var riktigt bra. :)
Det är så skönt nu när man kan krypa ner i soffan med gott samvete på kvällarna och se på film, en massa tända ljus och bara mysa under filten med en kopp te. Hösten är rätt underbar ändå. :)

Dagen

Livet rullar på som vanligt, skolarbete i mängder, träning och hushållssysslor. Ska bli skönt att åka till lycksele i morgon för att sätta lite färg på tillvaron (håret alltså). Ska få umgås med M och sova med den Bästa!
I går kväll surrade jag med hon den bästa, eller ja inte bar i går kväll utan de flesta kvällarna. Men i går så pratade vi om val av hårfärg och jag tror att det kommer att bli både brunt och kopparfärg. Men sedan beslutade jag mig för att klippa lugg men dock efter marknaden. så vi måste tänka på det nu när vi ska lägga in effekter i håret. Hmm... klura klura...
Steg upp 06.20 i morse och begav mig på gymmet (body pump), hade även tänkt försöka ta mig dit i kväll också (afropowerdance). Det verkligen pissväder ute så efter gymmet tappade jag lusten för att göra något, men jag måste ta tag i plugget.
Nej nu ska jag ta fram kycklingen så den hinner töa innan middagen. I dag blir det kyckling och grönsaksspett grillade i ugnen och en vitlökssås på det. :) MUMS!!

Kräkvägen!

Ibland har man roligt åt det lilla, jag skulle sms våran adress i går och eftersom jag använder mig utav T9 så hittar telefonen liknande ord hela tiden. Det blev alltså kräkbärsvägen och herregud vad jag skrattade. ;P

07.18

Ja det var den tiden min mobil ringde, jag hann tänka tanken om "vad är det för pucko som ringer den här tiden på morgonen..." Men när jag tittade på telefonen så var det ju L som ringde för att fråga något om min dator, efter detta så var det inte lätt att somna om så jag tog fram min bok och började läsa. Ungefär 70sidor senare insåg jag att klockan var ju faktiskt så mycket att sambon skulle upp så då blev det en jäkla fart här hemma. Nu har jag fikat och dolat på med skolarbetet, hunnit cykla en sväng på expo och har även hunnit med en heldel annat. Känns mer som att klockan borde vara 2 men den är visst inte mer än 11.
Nu ska jag avsluta mitt skolarbete och sedan ska jag försöka guida J så han hamnar på rätt adress, typ kräkvägen. ;P

Träningsvärk!

Jo kan lova att träningsvärken befinner sig i hela min kropp för tillfället. Men det är en skön känsla, en känsla utav att jag gjort något bra.

I veckan har de gratis vecka på Träna så jag har dragit med mig Carro, i måndags gick vi på BodyPump och i går var vi och testade på Bodyvive inte riktigt min grej men kan vara en bra grej att gå på för att variera sig ibland. :) I kväll ska vi testa på afropowerdance och det är något som jag ser fram emot eftersom att det är många som tycker att det är roligt. :)

Häxan surtant!

Det måste vara jag som är häxan surtant, mitt morgonhumör har visst visat sig på den dåliga sidan igen. Men jag vet att jag har rätt och då är det bara så. ;P


Det rycker i kroppen när jag ser alla som bloggar om älgjakten, jag vill också vara i skogen och inte sitta på universitetet.. SUCK!

frukost nu och sedan skolan....

Träningsvärken befinner sig i min rumpa idag.

Magonta!

Har haft en riktigt lugn helg, eller ja jag har fyllt dagarna väl med olika aktiviteter ja allt från enduro tävling och Loppis till chafför till och från krogen och middag med trevliga gäster. Där i mellan har jag pluggat, men det är som att det inte riktigt har fastnat när jag läst. För tillfället har jag ont i magen och vill helst av allt bara slippa dagens skola, men det är väl så här det ska kännas att gå tillbaks på första examinationen efter "sommarlovet". Men nu har jag bestämt mig för att köra, jag går dit säger vad jag kan och vad jag skulle vilja veta mer om, sedan går jag hem och gråter över mitt misslyckande, tar nya friska tag och kör ännu hårdare i morgon.

Men jag känner så här, jag har gått 6 terminer på universitet och är det någon gång jag ska skämma ut mig ordentligt så är det väl nu då.

En sak är då säker, jag är glad över att jag har trevliga grupp kamrater och jag tror inte att dem kommer att skratta åt mig i första taget. :)


stolt storebror!


Tidningsbarnen!

I går var "mina" barn i tidningen... Hur söta som helst ju.


Dagens namn: Skruttfia!?

I dag har skruttfia namnsdag!

STORT Grattis till henne... :)


That smile

"Look into my eyes and give me that smile
The one that always turns me on..."


Ilska och Lycka!!

I går kväll så fick vi ett mail från våran lärare där deadlinen var framskjuten till måndag morgon, det känndes underbart. Nu fick jag tid till att reflektera över det jag läst och inte bara stress läsa för att hinna plocka ut en massa frågor. Nu kan jag göra det i min takt, även om det betyder att jag kommer att läsa i helgen men det gör ingenting huvudsaken jag känner att jag är väl förberedd på måndag och att jag känner att jag har någon förståelse för det jag läst.

Nu på morgonen har jag fått mitt humör testat utav denna dator ännu en gång. Jag blir så arg att jag kokar, jag laddar ner en fil och sedan ska jag maila denna till E som skall skriva ut den men det går inte för då står det att filen är tom. Nu fungerar den inte att öppna heller. :/ Jag måste nog ge upp nu innan datorn åker ut genom fönstret. Mitt morgon humör är inte det bästa och så har det alltid varit. Men jag kämpar emot min ilska men idag kunde jag inte behärska mig och som vanligt så ringer jag till E och gnäller och skäller trots att det inte är hans fel. Men jag måste ju få ventilera mig. 

Nu skriker magen efter frukost. :) 

huvudvärken kom på besök så glasögonen åkte fram och oj så skönt för ögonen och huvudet. :)


En vanlig kväll som student...


Ge mig lite mer...

Jag skulle förtillfället behöva si så där 5 timmar mer på dygnet, jag behöver läsaläsaläsa. Men jag har nu avverkat en bok, samt två kapitel ur den andra. bara sådär 120sidor kvar att läsa fram till kl 12 i morgon då. :)

La i bilder från kameran i går, och jag kan inte annat än att skratta åt de bilder som aldrig kommer att bli offentliga. Min kusin måste vara den bästa fotografen. :) HAHA!!


Några bilden som jag tagit under en dag i sävar.
Söt Alva



Snygga Sebastian

 Två filurer som verkar ha något bus på gång. :)


nya gardiner!


RSS 2.0