Intresant.


Tänk dig att du är pedagog (förskollärare) på en förskola och ni ska inskola en liten tjej på ca 1½år, hon är invandrare och ny i landet. I erat arbetslag har ni en manlig pedagog. Och den här lilla tjejen använder blöja, men pappan säger att han inte vill att den manliga pedagogen ska få byta blöja på hans dotter.

Hur skulle ni reagera!? Hur skulle ni förklara för fadern att ni inte har personal så det räcker till, han kommer att behöva hjälpa till i bland.

Tycker ni att man ska ta seden dit man kommer!? Då kan vi vända på det hela och inse att det blir otroligt svårt, säg att ni flyttar till ett annat land med era barn och när ni lämnar dem på skolan ser ni hur de slår barnen där, och ni säger att ni inte vill att de ska slå era barn, men i deras land är det tilllåtet att aga.

Så vad tycker ni!? Ska man ta seden dit man kommer eller ska man anpassa sig efter alla barn, dvs att det kan bli ca 20 olika kulturer och religioner att anpassa sig efter.

Det här har vi nu pratat om i ca 2 timmar och vi kom inte riktigt fram till något svar, så det ska bli intresant att se vad andra tycker. :)


Kommentarer
Postat av: Rebecca

jaa det var jätteintressant. rätt brutalt att sätta in en knäprotes. såga, borra, spika :)

2008-03-04 @ 19:00:08
Postat av: Mamma

Svår fråga, rent spontant så känner jag att man får väl anpassa sig men när du vänder på det hela så blir man väldigt osäker.

2008-03-04 @ 21:20:27
Postat av: Frida

Hej hej hittade hit från apberget :) Kunde inte låta bli att fundera lite extra över det här då jag själv är förskollärae :)
Riktigt svårt delemma för det första skulle jag aldrig flytta till ett land där de agar barn så det problemet slipper jag ;)
När det gäller pappan så skulle jag nog försöka förklara att eftersom att personalbristen är så stor så kommer vi kanske inte alltid att kunna tillgodose hans önkemål men att vi i största möjliga mån kommer försöka så gott det går. Även förklara att det är utbildad personal så dottern är i trygga händer vare sig det är en kvinna eller man så han behöver inte vaar orolig(givetsvis försöka linda in på ett snyggt sätt). Försöka stilla hans oro. Som du säger ska man tillslut kanske tillgodose 20 olika kulturer på kanske tre pedagoger det går ju inte i slutändan. Vad tycker du själv? :)

2008-03-06 @ 00:37:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0