Tisdag och snart helg.

Så skönt med en kort och mjuk vecka som start på VFU´n.. jag är ledig fredag, var typ inga barn så jag jobbar in den dagen, tror det blir bäst så. Alltså jag trivs bara mer och mer för varje dag, jag skulle kunna tänka mig att börja jobba nu. :)

I kväll har toyan fått bli ren och fått på sig sina sommarskor, så nu går det tystare. Måste nog balansera däcken men det får min kära karl göra när han kommer hem. För där gick min gräns. genom att ajg har bytt däck och tvättat den så får han sköta resten. :)

Dags att ringa och säga go natt till Erik och sedan hoppa isäng..

Dizel..

image147
Lilla Dizel på språng utomhus

image148

image149

En kanon dag..

Ja, första dagen på VFU´n är nu överstökad, jag trivs verkligen på gungan. Känns som jag kom in i gruppen på en gång. Helt underbart folk är så positiva där, de får en att hitta vilja, orken och ja allt för att läsa vidare.

Ikväll blev det att vara på APT(arbetsplatsträff) och sedan stressade jag iväg till petra som fick göra mitt hår lite mer hanterligt, höll på att dö när jag kom på att jag klippte mig sist i januari.. Jag som bruka klippa mig en gång i månaden förr.  Hur som så tog vi inget mycket eftersom jag fortfarande vill spara, hon klippte bara upp det och snyggade till kanterna. Jag och Petra bestämde även att vi ska sätta lite färg på tillvaron, så det blir nästa vecka. Tjihoo, eller om det blir på onsdag redan. :)

Efter ett telefonsamtal i kväll så började mina tankar att snurra i huvudet, bara tanken på det gör mig faktiskt rosen rasande, det ryker typ ur mina öron nu.. en främling, NO WAY.. Tur att Erik var på min sida, det känns tryggt.. I hate it.. det är mitt område, mitt revir.. GAAHHH.. nae nu är jag så upprörd att jag måste nog sluta skriva innan det kommer lite opassande ord..

Ett plus i kanten är att min gris och jag äntligen har hittat tillbaks till varandra, Ja, han ligger här bredvid mig, alldeles rosa och med massa hjärtan och bara ser allmänt söt ut.. Han kom tillbaks rätt lämpligt eftersom jag inte har Erik här nu...

Hemma!

Ja, då var jag hemma, äntligen var allt upppackat och klart, jag har just gjort kväll och tog med mig min andra älskling (datorn) nu när den riktiga (Erik) inte fick följa med hem. Suck, tur att det är en kort vecka.

I morgon blir det första dagen på min VFU, jag längtar så, kanske inte efter att stiga upp kl 6 men jag vill börja vara med barnen och försöka komma in i rutinerna så jag kan lägga upp detta smart.

Ligger just nu på mitt "flickrum" hemma hos pappa och jag måste säga att det är skönt att vara hemma, ska försöka göra så mycket nytta som helst nu inte bara fördriva tiden med plugg. Benny lovade idag att vi ska fixa toyan, inte bra det här sa Benny med ett leende på läpparna, tror det var skadeglädjen som kom fram. hmpf.. Sedan så ska även Emma få bli lite omstylad.. Hihi..Vi börjar lite lätt med en klippning i morgon, skönt jag har gett Petra fria händer, bara jag få ha kvar längden så är jag nöjd med det mesta. :)

Sedan så har jag lovat pappa att städa ur detta rum, har hur mycket som helst som skulle kunna kastas, så här ska städas och fejjas.. Musik på hög nivå och då kan dammråttor och allt skrot här ta farväl. :)

Dags att sova.. bilder från en underbar helg kommer innom snar framtid. :)

Vad ska man säga!?

Jag har inte riktigt  fått min skönhetssömn i natt. Jag och Erik har nämligen testat på hur det är att ha en bebis i sängen  så att Fia skulle få sova ut. Riktigt mysigt med en bebis i sängen, men eftersom han är valp än så får man gå upp några gånger per natt. Det värsta var inte att gå upp utan det var att måsta gå ut. Men vad gör man inte för snyggkillen. :)

Tråkiga Sms har man fått i natt oxå... suck... Men vad kan man göra!?


Vilket kanon väder..

Jaa, vi hade en mysig fredag kväll, cyklade en sväng på stan och kikade på nå folk och sedan så när vi kom hem så fick vi bädda ner våra frysna kroppar under täcket.

I morse så steg jag upp kl 8, belive it or not på en lördag faktiskt. Vi fikade i lugn och ro fixade oss i ordning och begav oss i väg på stan. Där shoppade fia en jätte fin studentklänning och massa andra fina kläder. :) Jag kom oxå hem med lite kläder, 2 par skor och en t-shirt. härligt att få lite mera färg i garderoben. :)

Just nu sitter jag och fia ute på gården och skriver lite på hennes projekt rapport och jag måste bara medela om att det är took varmt i solen.. :)

Fin besök..

Ja nu har jag dizel och Fia på besök. det är full fart här hela tiden och det är inte fia som busar iaf.

Det är lillkillen som är helt tokig, har vart ute med han i ca 1timme och han bara sprang som en idiot. :) Nu ska vi cykla ner på stan och se om det är nå folk ute..

Nu börjar det kännas som sommar.. :) Lovely..

KLIRR

Ett telefonsamtal och man hörde ett litet klirr i kassan, och det är alltid välkommet.. minst 500kr extra varje månad. Lovely..

Äntligen Fredag.

Ja, ryggvärken sitter i än, jag håller på att bli tokig, men det känns ändå bättre idag.

Idag har jag mycket på tapeten, jag ska försöka läsa ut boken nu på morgonen och sedan så ska jag försöka göra några frågor till praktiken. Måste även hinna med  S-H-E och hämta ut nästa veckas mat, samt att jag ska på nå affärer. Kring fyra tiden ska jag hämta Sofia och Dizel på bussstationen.

Så det här kommer att bli en helg fylld med glädje, bus och shopping. :) Sedan så ska jag ta vara på tiden med Erik nu eftersom jag börjar praktiken på måndag och jag hatar att vara ifrån han. Min största skräck är att sova själv, hur ska jag kunna sova!? Shit, men det är tur att jag har en tjurskalle, har jag bestämmt mig så är det bara så.

Dags att börja läsa om jag ska hinna färdigt. :)

RyggOnt..

Jag har haft ont i ryggen hela dagen, känns som hela ryggraden har vridit sig. Det här var just lämpligt till Praktiken. Jag har kämpat mot tårarna hela dagen. Erik har verkligen gjort allt här hemma idag, jag har legat som en padda på soffan. Men nu i kväll kände jag mig piggare och föreslog en cyckeltur på Ica så Erik kunde få sig nå frukost i morgon. På vägen dit så kommer smärtan tillbaks, tårarna bara rann.

Väl på ica så blev jag som ett grinigt barn, typ som 4-5åringarna. nog för att det gjorde ont men jag tiggde verkligen allt, men Erik bet ihop och skällde lite på mig, så när Erik skulle betala så gick jag ut och satt en stund i kvällssolen och vilade innan dödsfärden hem. När han kom ut så hade han köpt en bok åt mig, Jippi tänkte jag, när ska jag ha tid att läsa en bok!? Jag har ju nog med skolan. Men det var inte vilken bok som helst utan bok jag velat ha länge. Leia...

image146

Torsdag..

Jaa, veckorna går så otroligt fort. 
 
I morgon är det fredag.. Jag hoppas att Dizel släpar med sig sin matte hit så vi kan umgås. I går när vi cycklad förbi stan så såg vi att de börjat ställa fram uteserveringarna, jag hoppas verkligen att dem har öppnat så man kan gå ut i morgon och titta på folk och kanske dricka en öl, nae mycket riktigt jag ska inte dricka en öl för jag går på cambridge kuren men bara skoj att sitta och titta på folk, om det är fint väder det vill säga...

I dag ska jag försöka läsa en bok som egnetligen ska läsas under VFU´n men jag hade tänkt läsa den nu så jag har gjort bort det. Ja på tal om VFU´n så börjar jag på Måndag, ska bli grymt skoj att få komma ut och göra något annat än att sitta vid skol bänken.

Var förövrigt på VFU´n för ca 2 veckor sedan. och jag blev så förvånad, jag gjorde min praktik där för ca 2½år sedan och det var grymt många barn jag kände igen, och vad stora dem har blivit. Och som vanligt så är det på barnen man själv ser hur gammal man har blivit, okej jag har inte någon jätte ålder men ändå...

Nog om det, nu ska jag ta och försöka tjörva ut skatboet som sitter på mitt huvud, jag somnade tydligen i blött hår, suck...


Soliga dagar!

Vilket väder vi har här.. Det är helt otroligt, solen skiner så man blir glad och känner att sommaren är på väg. Det är fortfarande rätt kallt på nätterna men det är sådant vi får dras med ett tag till..

Nu har jag fått tag på min chef som nu skulle försöka hjälpa mig med mina tankar och funderingar.. jag måste juh få hjälp, jag kan inte klara mig annars.. jag kan inte leva på varken mamma, pappa, eller Erik.. det går bara inte, och jag är för stolt för att göra det.. Måste alltså få mig jobb i sommar...

Nae, nu äre nog dags för att jobba.. tror det är dags för henne att åka på jobbet, skönt då får jag ut och röra på mig.. Jag hoppas verkligen att min vän kommer hit i helgen så jag har ngn att umgås med.. Nae ni har rätt det är nog bara för att sööt Dizel ska komma. :) hihi.. ni vet den söta lilla valpen jag hade på massa bilder här förr.. :)

23April

I dag var det tydligen onsdag, så det var bara att stiga upp och bege sig på jobbet, trött som attans..

Idag så ska vi försöka fixa med semestern..
Jag blir så less på att gå och fundera på hur det ska bli i sommar, får jag jobba eller ej? känns lite surt att det är 6 veckor kvar tills skolavslutning och jag vet inte ens om jag har något jobb.. joo jobb har jag alltid, här i umeå, men det är en helg i månaden, lite lite tycker jag. Så jag hoppas och ber att jag ska få lite iaf..  ringde nu på morgonen och frågade hur det skulle bli, men ingen visste. Hon skulle försöka göra schema i veckan förhoppningsvis får jag veta snart.. Vill kunna planera min sommar juh...

Känns bra att jag har mer än 5 veckors semester att plocka ut i fall det skulle krisa, det ger ju en slant men dock inte så mkt. Suck.. jag är student och jag behöver pengar....

Dags att återgå till jobbet..

Cambridge dag 8 & 9 av 14

Yes, allt går som smort.. Men jag börjar vara sugen på fast föda. men nu börjar jag skymta ett mål, bara 5 dagar kvar av den rena kuren.

Så nästa måndag kommer jag att börja med upptrappnings schemat, jag kommer att fortsätta med cambridgesoppa till frukost och middag, men äta vanlig lunch. Detta ska jag då hålla på med under en veckas tid.

Sedan så blir det att bara äta cambridgesoppa till middag veckan efter för att då äta en frukt-frukost samt 1 osötad, grov macka.


Veckan efter det så blir det inte något mera cambridge. Men jag tror jag har uppfyllt det som jag ville...
Jag har...
- minskat magsäcken lite.
- minskat sötsug.
- rensat magen på slaggprodukter.
- Tappat några kilon som en kick på mitt nya liv.

Så under praktiken ska jag gå till och från Förskolan, det blir ca 5km om dagen. Sedan så ska jag träna varannan dag, blandad kondition och styrka. Sedan så ska jag vara HELT godis fri på veckorna, endast lite granna på helgen.

Tror det här kommer att bli kanon! :)

Åter till skolarbete... :)

Mycket att stå i.

Ja då var man hemma igen, vilade i 20 minuter framför tv´n med söten som var hemma. Sedan så fixade jag lunch och åt. Nu sitter jag här och är alltmänt flitig, sitter och försöker få bort så mycket som möjligt eftersom jag MÅSTE hinna på personal möte i kväll, hoppas bara att det inte drar ut på tiden.

Att göra innan VFU:
- Skriva ett brev till föräldrar!?
- Scrappa en Presentation.
- Mina personliga mål
- Pedagogisk planering i grupp
- pedagogisk planering enskilt
- Läsa 2 böcker
- Renskriva seminarie frågorna från idag.

SHIT..... egentligen börjar ju VFU´n i morgon.. Suck.... tur jag har tills på måndag på mig, jobbigt jobbigt...

Bit ihop, tänk positivt endast en dag kvar på skolan innan sommarlov! TJIHOOO.... även 4½ vecka VFU, samt några dagar i förberedelse till redovisningarna sista dagen. :)

Dåligt sugen..

Jaa, jag blir dåligt sugen på att köpa en lägenhet, men frågan är... är det verkligen så jäkla bra affär!? jag önskade att jag hade köpt en för 10 år sedan för att sedan sälja den nu...

De håller på att bygga lägenheter på bölesholmarna, det vill säga en 150 m från våran lägenhet. Det kommer att bli både radhus och lägenheter. Skulle helst vilja ha ett rad hus där, men en 4.a var det minsta!? Hmm lite stort för 2 pers kanske!?

Men en 3.a Ja tack. det är inte så jätte stora lägenheter, men de verkar fina och både jag och E trivs som fasiken på böleäng.. Men alltså 1 400 000kr för en 3.a Ojoj.. men jag är så sugen, tänk om man ändå var rik....

Tisdag morgon!

I dag så har jag slut seminarium på skolan, jag har sista dagen på skolan idag, eller jag har v23 kvar också men det är ett tag kvar dit juh. Jag börjar inte förens 9 men var tvungen att stiga upp lite tidigare och försöka fila lite på mina frågor, hoppas på att kunna maila in dem innan jag åker på skolan.

Vaknade kl 5 i morse av att Eriks klocka ringde, vaknade sedan en halvtimme senare av att E kröp närmare och höll om mig. Lite chockad jag blev, trodde han försovit sig så jag flög rätt upp, men nae han ska vara hemma idag, han mår inte alls bra. ingen feber, men det är nog inte långt därifrån. :)

Dags att jobba på nu, bara en timme på mig...


Måndag och Anna Phil..

Måndag idag, tuff dag med skolarbete, tror jag bryter ihop snart. Det är lätt att tänka att vadå VFU´n börjar ju nu. men jo tjena, jag har rätt många uppgifter som ska göras då också. Innan VFU´n måste jag göra en plansch, men vaddå det är scrapping, det är skoj så det kan jag göra anytime, om jag så ska behöva vara vaken en hel natt. :)

Har fler uppgifter som ska vara färdiga innan måndag, jobbigt men bara att gilla läget.. I morgon äre personalmöte så jag måste även på det, kämpigt och jag jobbar onsdag, men ska bli skönt att göra ngt annat än skolan.

Anna Phil, JAAA, Jag kan lova att det är spännande, samtidigt som det är synd om henne, men jag tror att hon löser det här på ngt sätt.. :)


Bjuder på en bild sedan helgen..


image145

Tårarna bara rinner...

Jaa, det går inte att få stopp på dem.

För ca 1år och 2månader sedan så fick min kompis ett tråkigt besked, hon hade fått en tumör i ögat och det har vart fruktansvärt jobbigt för henne, hennes familj, ja alla hennes nära. Detta tråkiga besked fick hon dagen innan hon fyllde 18, det blev en stel födelsedag med många tårar, inte riktigt den 18årsdag som hon hade hoppats på.

Hur som helst så har hon nu skrivit en liten bok om sin sjukdomsperiod. Detta gjorde hon som projektarbete på skolan. Jag har nu läst denna bok och tårarna och alla minnen kommer tillbaks, jag minns så väl när hon ringde och berättade vad som hänt. Dagen efter hade vi tänkt mötas upp i vilhelmina för att gå ut på hotellet och ha trevligt. Men nu fick jag gå ut själv, det var inte med ett leende på läpparna jag gick ut. Mina tanka fanns hela tiden hos min vän. Jaa, denna bok frammkallade många minnen för mig.

Men det som var det som var jobbigast med att läsa denna bok var att man fick se allt från hennes perspektiv, hur hon upplevde allt. Jag tycker att det är fruktansvärt starkt gjort att skriva en bok om det, förmodligen ett sätt för henne att bearbeta det hela.

Idag så mår hon bra, hon förlorade ett öga men hon är precis som vanligt ändå, lika mycket värd som alla andra. Om inte mer, hon är unik, hon överlevde en fruktansvärd sjukdom.

Personligen tycker jag att detta är tragiskt, varför finns dessa hemska sjukdommar!?

Typiskt..

Nu sitter jag här och fulkomligen häller i mig frukosten. Jag brukar ju åka halv, men nu sittter jag här, osminkad, okammat hår och jaa, inga byxor.

Bäst att rappa på..

Hmm...

suck...

vill stanna hemma och sova, speciellt när jag hörde att Erik är på G hem... Suck.. Aja, får umgås i kväll.. Fast feber, då kanske jag inte ska vara i närheten av han, vill vara frisk för på måndag börjar ju praktiken. :)

Cambridge dag 5,6,7 av 14

Jaa, och det gick riktigt bra ihelgen. inga större frestelser att falla för.. Hahaa.. har suttit på Pizzeria och tittat på när miina vänner ätit fet, äcklig mat. Det rörde mig inte i ryggen. Jag trodde aldrig att jag skulle vara så här stark.

Jag trodde att godis och mat skulle vara värst, men icket.. det är Chips och Popcorn jag tänker på, sånt som jag egentligen aldrig vart ett sånt stor faan av.

Allt är i sin ordning och vågen bara rasar.. Tjiihoo..

Har föresten fått en kommentar, det var någon som tyckte att det här var JoJo bantning. Men jag säger det igen, jag gör det inte för att gå ner 10-20 kg och sedan hålla det, utan jag gör det för att jag ska få en kick att börja mitt "nya" liv. Eller ska jag säga mitt gammla!? jag vill komma igång med träningen, för jag är också lite av den teorin att banta gör man genom att äta rätt och genom att träna. detta är bara en liten start för mig..

Så där ja!

Då var vi i lycksele och efter många om och men så tog vi oss in i lgh. :)

Marcus borde vara här vilken sekund som helst så då ska han, Erik och Emelie fara och beställa pizza medans jag ska äta min cambridge soppa.. :) Mumss.. börjar tycka om den nu..

Vill ni veta nå hemskt, jag glömde platttången i umeå.. och inte bara den, utan även Kameran.. Shit... :/ Tur jag har kamera på mobilen...

Lev åå Måå..

SM-Guld


Hv71.. det är ju ett skämt........

Bad News...

Ja verkligen... Suck... Vad Tråkigt... Jag vill inte att mina vänner ska behöva gå igenom detta..
 Jag kan inte säga att jag förstår hur det är men jag försöker, och bara tanken på att måsta gå igenom detta gör att jag får kalla kårar. Usch, men jag vet att du är stark och kommer att fixa det här.

Kämpa på Gumman!


Underbart..

Jaa, helt underbart.. Äntligen har jag fått den där efterlängtade massagen, Inte illa..

Sedan så blir jag lite less, Erik och Emanuel ska grilla i kväll, jag då!? GAHH... men jag får väl äta min soppa och Glo på tv... SUCK...  men bara 9dagar kvar.. yes...

Just nu så får jag skratta åt rebecca, hon sjunger om lars gummibåt, vet ej vart hon fått det i från men men... :)

Dags att klä på sig nå byxor så jag kan skjutsa åbäbke.. :)

Cambridge dag 4 av 14

Jaa, det har gått rätt hyffsat idag, har vart på s-h-e och hämtat "mat" för en vecka till..
men som jag sagt tidigare så orkar man inte så mycket, jag biter hop när jag är med folk sedan så bryter man i hop när man är själv, känns inte som om det är ett värt liv, men det kan bli ett värt liv efteråt och jag får tänka positivt och se framåt, snart är det över.

Känner mig grinig och jävlig, men som sagt är fler än jag som bor under detta tak för tillfället så det är bara att bita ihop...

Dags att sova nu! OJA!!


Ny design..

Japp, nu var den klar! och ag är super nöjd.. :)

Nu är snart lyxfällan slut och jag har inget måste att se på tv´n så jag har ca 1.15min för mig själv där jag bara kan njuta och plocka och dola och grejja! :)

idag älskar jag livet! :)

Mina små Hjärtan...

Jaa, jag måste bara visa er bilder på mina söta små flickor sedan i helgen. image142

image143


Vilka charmtroll Dom är. :)

Ensamhet..

Jaa, ibland så hatar jag verkligen ensamheten, och ibland så älskar jag den. Ikväll är nog en kväll då jag älskar den. Förlåt E & R. Men jag har ingen ork, och ni båda har nog förståelse till det.

Hur som så har jag och R vart på massa möbelaffärer, livsfarligt säger jag bara. Tur att plånboken är tom och att jag inte kunde komma hem med något, så nu fick jag ny energi till att göra om här. så när jag kom hem ringde jag till morbror och bad han köpa hem nå speglar från IKEA nästa gång han kommer hem. Fatta att jag har levt utan helkropps spegel i över 1 år.. Suck, jobbigt. Så v18 kommer de att vara i mina händer. :)

Jag ska själv på en IKEA tripp, men det blir efter sommaren. Ska se om jag får med mig min sambo på en hotellhelg.. Hmm, kanske vore en bra födelsedagspresent.. :)

Nae nu ska jag krypa upp i soffan med en bok och bara njuta av lugnet. :)

Duktiga töser...

Jajjemen, i morse skulle vi stiga upp just före halv 9 så vi kunde gå en promenad, men vi båda vaknade 9 och undrade vad som hänt med klockorna, mysko. Men vi promenerade en sväng och diskuterade livet i allmänhet. Sedan hem vi fikade frukost, eller ja, jag klämde en cambridesoppa så klart.

Nu sitter jag här med Färg i håret, ska bli intresant att se vad det blir, jag har nämligen köpt 2 färger och blandat 75/25. Intresat.. Eller nae, det kan inte bli så mkt annar när man blandar en 3/0 och 4/0.. Ja för er som inte förstår så är det färgnummer vi pratar. Hehe..

Nu så ska jag förmodligen skölja ur det och sedan blir det att fixa sig och bege sig på EM, Comfort eventuellt Mio/Hermansons.. Bara möbelaffärer, jag jublar men Erik muttrar.. Undra varför!? Något förslag!?

Nae dags att hoppa i duschen innan jag "tappar" håret.. hihi..


Bjussar på en bild idag med, är så imponerad av mitt hår, vad det växt... Shit..

image141


Datanördar!?


Ja idag så har mamma och mormor vart här, och just när dem åkt hem så begav jag mig på bussan och hämtade Rebecca. Så nu sitter vi här med varsin dator i knät och datanördar, eller det är nog jag som nördar, hon försöker plugga.

Jag borde kanske läsa ut boken min, så jag ska försöka läsa lite nu, iaf en timme innan min tv-kväll börjar. Sedan så börjar det vara kris, Erik har upptäckt att jag har tv-kväll varje kväll så snart måste jag nog ge upp något favoritprogram för något fjantigt bilprogram.. Ja jag säger då det, det är en JÄKLA tur att vi inte har discovery... :)




Bjuder på en bild..... :)
image140

Cambridge dag 3 av 14

Jaa, idag var dagen alla pratat om, idag skulle man inte orka någonting, man skulle må piss och bara vara hungrig.. Men jag tror att det måste vara något fel på mig, jag är inte ens lite hungrig. Skönt...  :)

I morgon blir det att gå på S-H-E och plocka ihop nästa veckas kur. :) Nu slipper jag svampsoppan.. YES....


Great!!

Jaa, nu sitter jag här klickar runt på lite sidor, lyckas hamna på iksu Spa. skulle vara skönt med massage tänker jag... Och då kommer jag på att det är därför Rebecca ska hit juh. :)

Hon ska på massage kurs och då har jag sagt att som tack för att hon ska bo här så vill jag ju se vad hon har lärt sig.. Lovely...

Dags att återgå till boken, rätt intresant och jäkligt lätt läst, så jag har snart läst ut en bok. :) Tjing...

God morgon!

Ja då satt man här igen, håller på att försöka hälla i mig cambridge soppan till frukost. Sedan så blir det att försöka läsa lite av litteraturen till nästa vecka, ska försöka göra ett ryck med den innan Mamma och mormor kommer in för då vill jag ju vara med dem.

Tror att dem skulle komma kring 12 så jag har rätt bra med tid på mig att läsa och göra mig i ordning. Sedan i dag så kommer väl Rebecca. Så då tror jag inte att det blir något läst.. :)

Nae, back to breakfast.. :)

Cambridge dag 2 av 14

Ojj, skrev detta i går men glömde publicera.. :)

Jaa, de påstår att man skulle vara hungrig idag, men inte jag. Tyckte det var konstigt så jag var tvungen att ta mig en funderare, har jag fuskat!? Och det har jag inte, inte vad jag kommer på iaf.
Så jag är väl lyckligt lottad eller så kommer det väl surt efteråt.

Till middag hittade jag ännu en favvosoppa. :) Trodde aldrig jag skulle tycka om detta, till och med mamma tyckte den var OK! :)  Nae, dags att försöka lägga sig och sova så jag inte behöver sitta och dregla över köksbordet när Erik fikar kvällsfika...

Go natt mina läsare!

Tisdagkväll..

Ja, jag var sugen på att åka till vännäs, men kände att inte ekonomin stämde men min mor hade läst mitt förra blogg inlägg så hon ringde och sa att tank kortet var med henne, så direkt jag slutade åkte jag hem bytte grejjer och sedan så begav jag mig till vännäs, fick spela kort med mormor och mamma, och vem tro ni vann!? - Inte då jag iaf.

det har hännt 2 bra saker idag..
- Att det ska bli Lse brutta av dig, så skönt att höra att vännens liv går framåt och att hon verkligen få utbilda sig till det hon vill.. :)
- Desperate Housewives is back.. :)

Tisdagmorgon!

Och som vanligt är jag tok trött, har egentligen inte tid att sitta här men jag måste få i mig min så kallade "frukost". Jag ska på skolan nu och göra bort ett seminarium och sedan så har jag en lektion, vet inte om det är slöjd eller bild, men det blir säkert kanoners ändå.

Har just pratat med mamma, hon är på väg till mormor, Och jag vet inte riktigt hur jag ska göra, jag är sugen på att åka dit idag efter att jag slutat men då blir det så sent, sedan så om jag tänker ett steg längre så är det nog lika bra att stanna hemma med min studentekonomi. Suck....

Nae, dags att hälla i sig frukosten och för att sedan sminka sig och bege sig..

Tänd ett ljus..

Tänd ett ljus för Engla!

Jag tänder ikväll kl 21.00 ett ljus för Engla,
men även för alla andra kvinnor som faller
offer för dessa fruktansvärda gärningar.


 


Tänder du ett ljus?


 


Cambridge dag 1 av 14

Måndag och första dagen på cambridgekuren, vaknade i morse och tänkte yes, ett nytt liv. Gjorde en "soppa" till frukost, helt ok faktiskt. Jag varvade tvättstugan med pluggning. Sedan vips var klockan halv 1 så då gjorde jag lunch, den blev ingen hit men den fungerade.

Pluggade och gjorde lite ärenden, när jag kom hem insåg jag att jag druckit dåligt, så jag drack massor med vatten sedan så somnade jag på soffan en stund innan det var dags för middag, och det blev en hit, tror att det kommer att bli en favorit.

Så i kväll ska jag fördriva tiden med att plocka ut 4 frågor ur litteraturen och sedan blir det Sjukhuset och Anna Phil.

så sammanfattningsvis, inte en så jobbig dag, kan tänka mig att det blir värre i morron.


Nu ni...

Nu börjar det hända saker..

Makten ligger inte i mina händer, men förhoppningsvis får jag vara med och påverka beslutet..

Thihi.. Detta gör mig L y c k l i g . . !

Vad detta handlar om får ni veta när beslutet är taget. :)

Lugnt!?

Ja de rekomenderar att man tar det lugnt när man går på cambridgekuren, Ska försöka göra det men inte så lätt när det händer så mycket..

Så här ser veckan ut.
Måndag: Läsa & Tvätta.
Tisdag: Skola mellan 10-16 & städning
Onsdag: Mamma & Mormor på besök på förmiddagen, Under eftermiddagen kommer Rebecca.
Torsdag: Rebecca på besök. Läsning inför v.17
Fredag: Både jag och gubben lediga så det blir mys för hela slanten, Rebecca på besök.
Lördag: Rebecca på besök, Lycksele till Malin. Emelie kommer och möter upp mig där. :)
Söndag, lugndag och ladda upp för nästa besök, Jojje..

Pjuh.. Mycket på schemat men bra att jag är sysselsatt för då kanske jag inte tänker på mat. :) Hihi.. Men det som ligger etta på topplistan i veckan är att Mamma & Mormor kommer..

Dags att fixa tvätten, och sedan blir det att läsa lite innan lunch. :)


Film Tips..

Till de vuxna:

För typ 2 veckor sedan fick jag syn på en film 88 minutes, ville se men har aldrig haft tid. Så vi såg den i går kväll när vi kom hem, och jag tyckte verkligen om den. jag var verkligen tvungen att tänka efter, vem var det som mördade!? Hmm.. M e  l i k e...

Till era barn:
I går på vägen ner till umeå så såg jag på Surf´s up, det var kanske inte den bästa animerade filme jag sett, men det var bra och den duger gott och väl.  Jag fullkomligt älskar att se barnfilmer. :)


Måndag.

Ja idag är det måndag, och ingen vilken måndag som helst, en helvetes måndag. Det är idag mitt nya liv börjar. Jag har just ätit första måltiden av cambridgekuren. Men hur det går kommer jag att skriva mera om sedan.

Har haft en underbar helg, började med lite bråk och gnäll om E skulle med upp till Grönfjäll eller om han skulle vara hemma. Men jag vann fighten så på fredag eftermiddag så satte vi oss i bilen efter mycket stök och bök. När vi kom upp så blev vi väl mötta av Broders barn, så det var bara på med täckbyxorna och bege sig till nån backe och åka skrana.

På lördagen blev det dags för oss att åka ut på "favvostället" där hann vi inte sitta länge innan jag och Emelie kom på att det fanns en brant backe och 2 skranor. Tjiho. vi tiggde genast skjuts och upp på toppen. där kastade vi oss på skranorna det gick ordentligt fort så vi åkte några gånger men i sista åket så kvaddade jag, med huvudet ner i snön och kroppen fortsatte så jag slog typ en volt. Men vad göra man man ställer sig upp och borstar bort snön och sedan lägger man sig på skranan igen. :)

Tror det får duga för denna gång, nu ska jag och mitt vatten fortsätta läsa, har bara 14 sidor kvar tills seminariet i morgon. Skönt. :)

Så sant så...

En varm hand kan dölja ett kallt hjärta.!

Har just läst mitt horoskop för i dag och för i morgon, och där stod det något som jag tyckte stämde så otroligt bra, en varm hand kan dölja ett kallt hjärta, det tycker jag är kloka ord, för man vet aldrig vad som döljer sig där bakom. Och som jag skrev i föregånde inlägg, lita endast på dig själv.

Hmm, skulle inte jag åka bort och inte blogga förens på måndag!? mjo, men jag kunde inte hålla mig borta.. Haha. Joda vi ska visst åka, vi åker kring 15tiden och då åker vi hem till storuman och sedan så blir det en övernattning där och så åker vi upp till Grönfjäll i morgon bitti.. Blev lite ändrade planer, men jag hoppas att det ska bli lika skoj iaf. Älskar verkligen livet i fjällen. Dagen jag blir rik ska jag köpa tomt och bygga upp en gigantisk stuga så att jag kan ha alla mina barn och barnbarn omkring mig när jag blir gammal. Den ska vara så stor att de inte ska behöva turas om at vara där, utan vi ska alla kunna vara där samtidigt. :)

Dags att klä sig och åka snart, JAA!!.. om typ 45 min. :)


Varför!?

Varför kan inte bara livet vara en dans på Rosor..!?


Sämsta dagen på länge.....

I´ll give up..

Ja nu ger jag upp mitt bloggande för ett tag, typ tills på måndag. Åker upp till Grönfjäll med familjen, ska bli så skönt, bara jag Mammi, Hebbe samt Broder med Barn.. Bara massa myspys..

I morgonkväll så kommer min pärla, min ros, min ängel, mitt allt.. Emelie, under denna helg så tror jag att vi ska försöka lösa världsproblem.. Och tänka sig lilltösa min ska med nästa helg oxå, men då blir det inte Grönfjäll, då blir det andra äventyr.. Hehe..

Jag hoppas att jag lärt mig själv en läxa: Lita aldrig på någon annan än dig själv.. 


Jag är fortfarande kvar nere på botten, jag känner hur folk går förbi och snuddar i mig, Ja det är nästan så de trampar på mig där jag ligger. Jag sätter mig plötsligt upp, jag ser ljuset komma mot mig, men lika snabbt försvinner det. Vem är det som tar ljuset i från mig!?

Kan man inte bara få vara i fred!? - Varför snackar ni så mycket? Skaffa er ett eget liv....


Tankar och funderingar

Just nu ligger min själ och mitt självförtroende i botten, jag har gått och snubblat ner i en grop, en grop som är djup och det finns för tillfället ingen stege upp. Jag hoppas på att någon kan gå förbi med den perfekta stegen och hjälpa mig upp. Men som med allt annat så passar väl inte allas stegar, men jag uppskattar allas försök att hjälpa mig.

Jag känner mig fruktansvärt förvirrad, det snurrar otroligt många tankar innuti mitt huvud för tillfället och jag hoppas på att någon ska kunna komma och ge mig svaren.Ska det sluta här? var det här det sista? vad kommer att hända här näst?


Ännu ett gott skratt....

Ja jag fick mig ett gott skratt när Erik kom hem från jobbet, han kom in cyklandes i köket och sedan drog han en vända här i lägenheten med den, så där som man gjorde när man var 4-5 år och jätte stolt över sin nya cykel.
Och till saken hör att han var och köpte en ny cykel i går, en röd "mormors" cykel som han själv kallar det, det är en dam cykel med korg. han köpte den för att den gick så lätt att cykla på och för att det är fränt att ha en så kallas mormors cykel. Hahaa..

Så nu ska vi försöka byta in min cykel och försöka få tag på något liknande den Erik köpte. För jag har en kill cykel en sån som man blir alldeles prickig på ryggen av och om man ska ha en påse på styret med mat i så åker allt in i däcket och blir mos, vi har testat på äppelmos en gång. Haha..

E har förövrigt imonerat på mig i två veckor, för er som känner E så vet ni att han är rätt lat och att han tar bilen tilljobbet trots att det är närmare med cykel och avståndet på jobbet är kanske 800-1000m. Så jag måste Erkänna att jag är djupt imponerad. :)

Dags att ta ut köttfärslimpan ur ugnen.. :)


Ett gott skratt...

OjOj vad jag älskar denna grabb, jag skrattar hur mycket som helst.. :)


Skönt liv...

Oja, fick igen tentan. det hade gått vägen.. Yes, Jag är så glad att jag bara skulle kunna skrika. :)

Och sedan så kan jag avslöjja min lilla hemlighet nu närjag vet hur det gått och det var rätt gissat, Matte min kusin har oxå tagit körkortet idag, STORT Grattis.. Så nästa gång jag kommer hem blir det att dra bmw raggen i hans nya bil.. :)

Pjuh....

Det gick, ja det gick vägen.. I´m so happy i´m so glad.. :)

Niclas "lillebror" Norberg har äntligen sitt efterlängtade körkort..
Hmm, men den andra hemligheten berättar vi lite senare.. Hihi...

Wiie, det här ska firas, synd bara att man inte kunde vara hemma och få sig en sväng i goffen, eller ja varför inte i bmw´n.. but that´s a secret..

I love secrets.. :) TJIHOOOOO!!!!

Pirrigt värre..

Jaa, det är tammetusan värre när andra ska köra upp än när jag själv körde upp..

Idag så går jag här och har en orosklump i magen, samtidigt som jag känner lugnet och litar på denna chafför, jag vet att han kan sin sak. Men vi alla gör misstag i bland och det kan även hända den bästa. Jag tror att detta kommer att gå underbart bra. klockan börjar dra ihop sig och jag blir bara mer och mer nervös, tack och lov så är jag då inte mamma till denna pojke, för hur skulle jag vara då? Förmodligen ännu värre..

Men som den "storasyster" man är så går man hemma och oroa sig.. ska försöka läsa nu och jag lovar att jag kommer att ha telefonen i handen, jag är beredd på ett glädjande besked. :)

Drive Carefully...

Good Luck..


Pedagogiska magasinet

Jaa, sitter och fördriver tiden med att läsa det, riktigt tråkigt. eller det är svårt att läsa typ 100 sidor på datorn, lite jobbigt. men det går sakta men säkert frammåt, försöker ta igen det jag missade i går.

Ja i går gjorde jag allt annat än att läsa, jag städade ugn, micro, kyl, frys, dammtorkade hela lgh, städade toan, tvättade bort ALL tvätt samt stor handlade. Sedan fick erik ta över resten. men nu är det gjort nu kan man gå barfota här hemma utan att det känns som man går i ett grustag. :)

nu blire lunch sedan i väg på stan och sedan tillbaks till boken.. Jobbigt men ett måste..

Åh, typiskt..

Jag hade skrivit ett inlägg igår och tyckte att jag la upp det, men inte fanns det kvar inte. :( Suck..

Idag ska jag gå på S-H-E som ligger mitt inne i gröten, hade tänkt slippa ta bilen, men det är visst glashalt ute och då sätter jag mig inte på en cyckel, så det blir att ta lilla toyan. S-H-E är ett företag som hjälper folk att komma rätta med sin vikt med hjälp av Cambridgekuren, jag tänker gå på denna kur i 2 veckor för att få hjälp att komma tillbaks till gammla vanliga Emma.

När jag säger gamla vanliga Emma så menar jag inte en ung tjej som är förvirrad och söker den där "idealkroppen" som många tjejer gör, utan jag vill ha hjälp att komma tillbaks till den ork och det självförtroende jag hade för ca2 år sedan. på den tiden tränade jag dagligen och jag tränade hellre 2 gånger om dagen än att fuska en dag, och att jag tränade så mycket var inte heller på grund utav att jag söker den där "idealkroppen" utan jag gör det för att jag mår bra och för att jag älskar det livet, men i dag har jag inte riktigt den orken.

Jag har förstått att det är jobbigt att komma sig igenom dessa 2 veckor, men jag ska kämpa, jag ska ta mig i mål, jag har gett mig faan på att klara det och då är det bara så. Det kommer säkert vara 2 tunga veckor men bara att bita ihop det är 2 veckor av resten av mitt liv. :)

Nae kanske ska göra mig iordning så jag tar mig i väg nån gång. :)

Iriiterande...

När man får en låt på huvudet, kommer på mig själv hur jag står och sjunger på Ica Supermarket,  som var  proppat med allt lunch folk och där står jag och sjunger.... "Jag står mitt i baren och väntar, väntar på mera alkohol. Speglar mig i flaskan tänder på mig själv...." Trallalalalaaaa.. verkligen den bästa låten att sjunga på i kön på affären. Bra jobbat fröken persson..

Jag tänker inte sätta min fot utanför dörren idag, det blåser typ storm ute var tvungen att köra in bilen i garaget så den inte skulle flyga i väg för mig.. Tänk om det ändå var bra väder så man kunde ta sig en promenad utan att vara rädd för att få en gratis flygtur med något b-bolag som kraschar halvägsfram..


Dagen man helst vill slippa...

Oja, jag sitter och försöker läsa nu, men går inte så bra. Jag springer fram och tillbaks mellan tvättstugan, ibland så dammtorkar jag lite här och lite där.. Men jag är strax klar.. Pjuh..

Bara dammsugning och torkning av golven kvar, men det får Erik så lov att göra i kväll, så jag hade tänkt vara färdig med mitt när han kommer hem så det bara är att köra igång. Och tack vare min älskade mamma så behöver vi inte laga någon middag.. Lovely, bara att stoppa in hennes köttgryta i micron och äta. :)

Tror att jag ska gå lös i sovrummet nu när jag ändå rivit ut allt ur sängen, sedan blir det att renbädda så man kan sova gott i natt.. :) känner mig som en jäkla hemmafru idag... suck, inte vad jag vill precis...

Romantikdödaren!?

Är det verkligen så?
Tvärr så tror jag att det är så, sedan jag fick min nya dator så tror jag aldrig att vi lagt oss samtidigt någon kväll. Utan nu när vi inte behöver diskutera vems tur det är att sitta vid datorn så sitter vi juh som sagt vid varsin och hackar oss fram i cybervärlden.. Helt sjuk vad man kan fastna i detta blogg träsk.

Är typ ledig denna vecka, eller ledig och ledig har hemma studier och då kan det lätt bli så att man spenderar tiden på annat typ en promenad i det fina vädret, eller kanske ett pass på gymmet, en tv-mys kväll eller annat skoj. Ska försöka ta mig i kragen..

 I dag hade vi även sällskap i bilen ingen annan än självaste Rebban, hon skulle tydligen vara på finbesök i stan och plugga lite.

Nae usch, nu måste jag sova om jag ska orka göra nå vettigt i morron..

Home...

Ja nu var jag hemma i storuman igen. Skönt men det är som lite tråkigt att mamma och alla flyr fältet så fort jag kommer hem. :S Suck... Men det är en jäkla tur att jag har min alldeles egna jenny. Vi har skrattat i kväll så vi har skrattat sönder magen.. Haha...

Så jag bjuder på en bild..
image138

Åssa tar vi en till....

image139

Vi är så heta. :)

Lycka till...

Klockan har passerat midnatt och jag är klarvaken, precis som alltid annars, och vad beror detta då på? - Jo jag sov en stund i dag på jobbet och sedan så råkade jag somna efter skolan i dag i typ si så där 2 timmar, så inte kommer jag att kunna sova i första taget.. Suck, men det är som sagt självförvållat..

Usch så irriterad man kan bli på saker och ting.. nu har jag gått hemma en hel kväll och reta upp mig.. suck.. men bara att bita i det sura äpplet..

dags att försöka sova.!

En kortis...

Ja det blev en kort promenad, magen började kurra sedan så har jag lite saker att stå i.. Jag måste ju packa och grejja på om vi ska ta oss i väg i morgon, sedan så blir det ett ärevarv med dammsugaren, är så less på att dammsuga men vad gör man när det bara är grus överallt, man drar in nå kopiösa mängder denna årstid..

Nu så ska jag försöka komma på något att äta.. tror att jag ska göra en Pastasallad.. Mums.. :)

Vilken härlig dag...

Ja genom att jag tog en ofrivillig förmiddagslur på jobbet så var jag riktigt pigg på eftermiddagen. Vi hade en grymt skojig workshop idag, ämnet var musik, så idag har det verkligen kännts som om vi lärt oss något som vi kommer att ha använning för i vårat jobb.

Nu tänker säkert ni vad då du har gått ett år har ni inte lärt er något sådant tidigare, Och så klart att vi har, vi har lärt oss jätte mycket som jag tror att jag kommer att ha använning för men jag har ännu inte fått testa det än för det är mycket teori som jag har fått lära mig men jag vet inte ännu om jag kommer att kunna sätta om det till praktik. Jag längtar till VFU:n (verksamhets förlagda utbildningen) för det ska bli intresant att se om jag kan sammanföra teori och praktik, för det är något som jag tror är viktigt.

Nu så hade jag tänkt äta upp min banan och sedan så byta om och ta på mig promenadskorna en sväng.. Ut i det fina vädret..


Bra jobbat!

Yes, här kör vi hard work today..

A-L var sjuk idag så det blev inge jobb för henne så vi har legat på soffan och sett på tv, men efter bara några minuter så påstår hon att jag snarkar.. (No way!?) Haha, Yes.. Oj då..
Så går det när man är trött, det är tur att A-L förstår mig.. Mycket att stå i denna vecka och massa att läsa.. Har suttit på jobbet och pluggat nu på morgonen sedan så ha vi inte hunnit med något annat än att sova. :D

Nu så tror jag snart att det är dags för lunch och sedan är det inte så länge kvar tills jag ska åka vidare på skolan.. :)  Ska försöka hinna hem och hämta nå grejjer och pussa på sömntutan som förövrigt har levt om som en jag vet inte vad i natt. han bara snorar och snarkar.. Suck...

Rekord!??

Jaa, det här måste vara nytt rekord. Jag har pluggat klart, ätit middag, diskat bort, och gjort mig redo för kvällens äventyr med Johanne. Och allt detta har jag gjort utan stress och klockan är bara 17... Wiie... ser ut som detta kommer att bli en lång kväll.

I morgon så blir det att jobba mellan 8-12 sedan så kl 13 så börjar skolan. Så det blir en jobbig dag med förmodligen massa stress, men då ska jag blicka tillbaks till idag och tänka på hur duktig jag har vart.

Helgerna V.16 och 17 blir jag kvar här i umeå, dels för att jag ska klara det jag gett mig tusan på. Och dels för att jag jobbar helgen v.17... sedan så åker jag alltså hem till storuman för att befinna mig där mellan 28april och 28maj.. :) Helt underbart att få vara på älskade tummetott igen. :)


Nae dags att ila iväg. :)


Lättat hjärta...

Ja, nu har jag läst ut en bok. Den var riktigt lättläst och till och med intresant.. Sedan så kände jag igen mycket av det för jag har faktiskt vart och sett denna författare på en föreläsning när jag gick på gymnasiet, Ingrid Pramling Samuelsson..

Sedan så har vi rivit ut förrådet och storstädat det, vi har kastat mycket och utöver det så har vi tömt förrådet på vatten som låg kvar efter översvämningen ikällaren, bara att hoppas på att allt har klarat sig.. Så nu fick vi det fint där. Innan jag åker hem på VFU ska jag städa ute på balkongen så jag kan få fram stolarna och sånt så man kan sitta där ute och njuta av solen.

Nu borde jag göra mig i ordning och försöka plocka bort lite innan Johanne ringer och säger att vi ska dejta.. Kanske borde försöka få i mig nå mat också..


En nypa salt


♥ Det är för väl att lögnen finns - för tänk om allt man hörde var sant.  ♥
-Man bör ta saker och ting med en nypa salt...


So Hot...


I tried to be chill but your so hot that i melted....

Tisdagkväll och det vill säga min Tv kväll. har även hunnit med att tvätta bort MountEverest och hunnit med att laga upp massa matlådor, storkok är alltid bra.
 
Här har det vart riktigt pissväder i dag, så tråkigt. Tänk om våren kunde komma nu och all snö och slask kunde försvinna här i stan. men snön får gäna stanna kvar i grönfjäll för vi ska nämnligen upp dit nästa helg med broder och barnen. Jag tror att det kommer att bli en toppenhelg bara att hoppas på finväder så att vi kan vara ute i solen.

Sitter och surfar runt på lite sidor där jag inte borde vara, men sommarkläder är ett måste, men nej inte dags att köpa än..


Nu jäklar...

Jajjemen, v 16 och 17 ska jag göra det.. huvva, gruvar som faan men jag ska klara det i 2 veckor.. vad det är får ni nog veta senare..

Nu ska jag hoppa in i duschen och ladda en tvätt maskin och sedan dola på lite innan broder kommer hit och ska fixa mitt trådlösa jävla internet som aldrig vill funka. nu fungerar bara den gamla datorn.. suck... :S

Wosch!!!

Första dagen jag tar mig in här sedan jag kom hem från fjälls..

Under dessa tio dagar i Grönfjäll har vi haft det underbart påsken har bestått av: Kanon Väder, Skoterkörning, fastkörningar i bäckar, Bus, Myskvälar i kåtan, Avklarat 2 tentor, God mat, Trevligt sällskap, Bada badtunna, Druckit en drink eller 2, Påskärringar... M.m..

Här kommer lite bilder....



 

   

     

     

 



Och den bästa bilden är så klart på lillerik in action..
image137

RSS 2.0